Thorbeckegracht Zwolle

Wonen in Zwolle, Meppel of omgeving

  1. Home
  2. Wij zijn Isala
  3. Wonen in Zwolle, Meppel of omgeving

Met plezier wonen, werken, leren én leven

Laten we beginnen met een misvatting uit de weg te ruimen: Zwolle ligt niet in het verre oosten of hoge noorden. Zo ligt Amsterdam op ongeveer een uur reizen (met de auto of de trein!) en Utrecht nog iets minder. Dit biedt volop mogelijkheden als bijvoorbeeld je partner in het westen blijft werken; helemaal nu we meer thuiswerken. Toch is de gunstige ligging lang niet de enige reden om in de regio Zwolle te willen wonen …

Groen en gezellig Zwolle

Ken je Zwolle? Tijd voor een korte kennismaking! Met zo’n 130 duizend inwoners en een sfeervolle, historische binnenstad is Zwolle een fijne plek om te wonen, werken, leren, leven en leuke dingen te doen. Dat laatste kan volop in de vele restaurants, bioscopen, cafés, terrasjes, theaters, musea, parken en winkels die Zwolle telt. Of in de mooie natuur rond de IJssel. Wonen in Zwolle kan zoals jij het graag wilt. Stedelijk, midden in de historische binnenstad, of juist ruimtelijk midden in de natuur. In een van de kindvriendelijke wijken, een starterswoning of een woning geheel gebouwd naar eigen wens. Neem eens een kijkje op Funda: Zwolle en omgeving.

Het beste van twee werelden in Meppel

Wonen in Meppel is wonen in een gemoedelijke stad. Het heeft de knusse sfeer van een dorp, maar beschikt over de voorzieningen van een stad, zoals een uitgebreid horeca- en winkelaanbod. Hierdoor biedt Meppel je het beste van twee werelden met een mooie balans tussen historisch en modern. En psst … het woongenot van Meppel is nog niet door iedereen ontdekt. Hierdoor vind je in Meppel voor relatief weinig geld een mooi stuk grond, of misschien zelfs je droomhuis. Nieuwsgierig? Kijk op Funda: Meppel.

Meppel centrum

Ligging

Iets boven het midden van Nederland

De regio Zwolle verbindt West-, Oost- en Noord-Nederland met elkaar. Bekijk je de ligging van bovenaf, dan zie je dat Zwolle iets boven het midden van Nederland ligt en van alle kanten prima bereikbaar is. De regio Zwolle, bestaande uit 22 gemeenten, is een knooppunt van wegen, waterwegen en spoorwegen. Met als kloppend hart de bloeiende stad Zwolle, middelpunt van kennis, onderwijs en cultuur. Even buiten de stad kijk je al snel uit over de vergezichten met rivieren, grasland, mooie boerderijen en bossen. Dat wordt lekker onthaasten!

Economie

Regio Zwolle is economische toplocatie

Al jaren prijkt de regio Zwolle bovenaan in de ranglijsten van economische toplocaties; er is een bloeiend bedrijfsleven en een groeiend aantal arbeidsplaatsen. De belangrijkste sectoren in onze regio zijn Agri & Food, Vrijetijdseconomie, Kunststoffen, Logistiek en Health. Deze vijf sectoren maken van onze regio een welvarende regio met een relatief laag werkeloosheidscijfer.

De voorspoed begon al in de 15e eeuw. Destijds sloegen de grotere steden de handen ineen om samen te werken binnen het internationale Hanzeverbond. Die wil tot samenwerken en innoveren is er nu nog steeds, bijvoorbeeld binnen het Health Innovation Park (HIP), waarvan Isala één van de grootste partners is. Het HIP verbindt ondernemers en zorgprofessionals, zorgbedrijven en zorginstellingen met innovatie in de provincie Overijssel. De belangrijkste thema’s zijn hierbij Virtueel ziekenhuis (behandeling, diagnostiek en informatie op afstand), Datadelen en Gezond langer thuis.

Onderwijs

Groot aanbod van mbo- en hbo-scholen

Van pabo tot kunstacademie, van mbo tot hbo-v. De regio Zwolle kent een breed aanbod mbo- en hbo-scholen die bekend staan om hun kwaliteit en innoverend vermogen. Bedrijfsleven en onderwijs werken samen om studenten van vandaag op te leiden voor de baan van morgen, het liefst in de eigen regio. Een mooi voorbeeld is het ‘New Jobs-programma’ dat de mbo- en hbo-scholen in het leven hebben geroepen. Zo zorgen scholen en bedrijfsleven er samen voor dat leren en werken perfect op elkaar aansluiten.

Grote Markt Zwolle

Vrije tijd

Van flierefluiten tot carnaval vieren

Wie voor- of na het werk wil ontspannen, hoeft in de regio Zwolle weinig moeite te doen. Eten kan op sterrenniveau bij Jonnie en Thérèse in de Librije. Voetballers kun je aanmoedigen in het PEC-stadion en carnaval kun je samen met de vele andere blauwvingers vieren. De wandelschoenen of mountainbikebanden kunnen vies worden op de vele routes langs de meanderende rivieren de IJssel, de Vecht of het Zwarte Water of in de Nationale Parken: de Weerribben-Wieden en het Dwingelderveld.

Meer een cultuurliefhebber? Museum De Fundatie (of één van de vele andere musea) prijkt vast al op je lijstje. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle theatervoorstellingen, concerten, festivals en sportverenigingen die je in onze regio vindt. En weet je het even niet meer? Meld je dan aan bij Isala’s actieve personeelsvereniging. Wees gewaarschuwd: voor je het weet zit je agenda bomvol gezelligheid en sportieve uitjes.

Museum De Fundatie in Zwolle

Vind jouw droombaan bij Isala

In Isala kun je maar liefst 475 functies vervullen: van arts tot verpleegkundige, van schoonmaker tot contentspecialist, van operatieassistent tot applicatiebeheerder. Samen maken wij Isala. Wat wordt jouw nieuwe baan?

Onze vacatures

In Isala vind je vacatures voor dagelijks werk, maar ook voor stages, vrijwilligerswerk en vakantiewerk.

Vacatures

Job alert

Met Isala Job alert ontvang je dagelijks de vacatures waar jij naar zoekt in je mailbox. 

Job alert

Profiel aanmaken

Geen interessante vacature gevonden? Wij horen evengoed graag wat jij Isala te bieden hebt.

Profiel aanmaken