Drie medisch en paramedisch specialisten met elkaar in gesprek

Sollicitatieprocedure

  1. Home
  2. Solliciteren
  3. Sollicitatieprocedure

Stuur je brief en CV in

Heb je een vacature gezien die past bij jouw wensen? Solliciteer dan door op de ‘solliciteerknop’ in de vacature te klikken. Je komt dan bij een digitaal sollicitatieformulier terecht. Hier kun je je gegevens invullen en motivatiebrief en CV uploaden. Het spreekt voor zich dat wij zorgvuldig omgaan met jouw gegevens.

Goed om te weten:

  • Sollicitaties per post of per mail nemen we niet in behandeling.
  • Nu geen interessante vacature? Maak een Job alert of een profiel aan. Je ontvangt dan automatisch een mailtje zodra er vacatures zijn die voor jou interessant zijn.
  • En last but not least: een deel van onze vacatures staat zowel open voor interne als externe kandidaten. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Ontvangstbevestiging

Als je op een vacature reageert, ontvang je vrijwel direct een ontvangstbevestiging. Heb je binnen een dag toch geen ontvangstbevestiging ontvangen? Kijk dan eerst even in je map ongewenste e-mail (spambox). Zit de mail ook niet in de spambox? Neem dan contact op met het Jobcentrum.

Sluitingsdatum

Maximaal 7 dagen na de sluitingsdatum van de vacature laten we je per mail weten of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je krijgt ook een mail als je wordt afgewezen voor de functie. We bewaren je gegevens dan nog wel graag (maximaal 6 maanden), om je eventueel later te benaderen voor een geschikte functie.
In sommige gevallen duurt de selectie wat langer dan 7 dagen. Maar heb je 14 dagen na de sluitingsdatum nog niets gehoord? Neem dan even contact op met het Jobcentrum.

Samen om tafel

Word je uitgenodigd voor een gesprek, dan krijg je per e-mail een uitnodiging. Houd je mailbox dus goed in de gaten, want een sollicitatiegesprek kan al op korte termijn worden ingepland. In de uitnodiging vind je waar en wanneer het gesprek plaatsvindt en wie je gesprekspartners zijn.
Soms volgt er na dit gesprek een tweede gesprek. Dit kan meteen aansluitend zijn op het eerste gesprek of op een andere datum. Bij sommige functies is een assessment een onderdeel van de selectieprocedure. Dit staat dan vermeld in de vacaturetekst.

Bespreek je salaris en wensen

Verloopt de sollicitatie naar wens en willen we met elkaar verder gaan, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek. Tijdens dit gesprek bespreek je je salaris en andere arbeidsvoorwaarden. We nemen contact met je op voor een afspraak voor dit gesprek. Per mail krijg je een bevestiging van de gemaakte afspraak. Lees hier alvast meer over onze arbeidsvoorwaarden.

We heten je 100 dagen welkom!

Welkom nieuwe medewerker! Een nieuwe start is altijd spannend. Daarom gooien we je in Isala niet zomaar in het diepe. We hebben een ‘Eerste 100-dagen programma’ voor je in petto. Zo leer je Isala goed kennen en voel je je al snel thuis.

Het ‘Eerste 100-dagen programma’ start op je eerste werkdag. Je maakt dan kennis met jouw buddy. Dit is een naaste collega die jou de eerste 100 dagen begeleidt. Hij of zij is jouw vertrouwde gezicht bij vragen en maakt je wegwijs in ons ziekenhuis. Dat begint met een rondleiding langs alle plekken die voor jou handig zijn en het krijgen van een goodiebag. Na de eerste 100 dagen sluit je deze periode af met een lunch met een lid van het Bestuursteam, samen met andere nieuwe collega’s.