ISALA

29-05-18

Al tijdens de opleiding voor anesthesiemedewerker werd mijn aandacht getrokken op het gebied van pijn. Hoe mooi is het om een patiënt goed een operatie door te laten komen zonder pijn, om daarna goed te kunnen herstellen van de ingreep.

Ruim 12 jaar was ik werkzaam als anesthesiemedewerker. Anesthesie is een erg interessant vak, waarin je nooit uitgeleerd raakt. Het is een vakgebied wat veel mogelijkheden biedt om je te specialiseren. Op het gebied van de pijnbestrijding zijn er steeds weer nieuwe inzichten. Deze ontwikkelingen zijn erg interessant om toe te kunnen passen, zowel voor het verbeteren van de zorg rondom de pijn na een ingreep. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling wilde ik graag een opleiding gaan volgen waarmee ik de zorg rondom de postoperatieve pijn zou kunnen organiseren en borgen. Vanuit deze opleiding kreeg ik veel theorie en praktische inzichten, waarmee ik de functie van pijnconsulent kon neerzetten.

Pijn is een dynamisch vakgebied, waarin de ontwikkelingen steeds door gaan. Het geeft ontzettend veel voldoening wanneer je nieuwe inzichten, van bijvoorbeeld een symposium, kunt meenemen en toepassen. Het is fantastisch om de zorg te kunnen bieden aan de patiënten, zodat zij tevreden zijn rondom de pijnbestrijding. Wanneer ik in consult ben gevraagd om de pijnbestrijding te verbeteren wanneer deze onvoldoende is, is het fantastisch wanneer de patiënt mij lachend begroet als ik na een uurtje bij de patiënt weer kom voor evaluatie van mijn interventie. Dan heb ik mijn bijdrage kunnen leveren aan kwaliteit van zorg en heb een voldaan en tevreden gevoel.

Karin Grootenhuis-Vermeer werkt als pijnconsulent bij het OK complex van Isala.