ISALA

17-12-18

‘Je kiest er voor, maar als je eenmaal op de afdeling bent, komt er toch meer techniek bij kijken.’ TechGirl nam een kijkje op de NICU en interviewde intensivecare neonatologie (ICN) verpleegkundige Jeanine Cornelissen.

Als er nu één plek in de wereld is waar tech het verschil maakt, dan is dat wel in het ziekenhuis. Als verpleegkundige ben je tegenwoordig niet alleen bezig met het verzorgen van patiënten. Een groot deel van je tijd gaat ook zitten in het bedienen van machines. Machines waar bijvoorbeeld te vroeg geboren baby’s mee worden gemonitord, gevoed en bewaakt.

Op de NICU waar Jeanine werkt, liggen alle kinderen aan de monitor: hartslag, ademhaling en zuurstofgehalte in het bloed worden zo in de gaten houden. Vaak liggen de baby’s ook aan het infuus om de benodigde voedingsstoffen goed te kunnen toedienen. Nogal wat Health Tech op de prematurenafdeling dus.

Als verpleegkundige moet je met al die apparaten om kunnen gaan. Dat leer je uiteraard voor een deel al in de opleiding (red. specialistische vervolgopleiding tot ICN verpleegkundige). En de rest leer je op de afdeling en in bijscholingen. Jeanine: “Met alle tech op de Prematurenafdeling is het mogelijk om kinderen vanaf 24 weken al in leven te houden. Er is nu al weer veel meer mogelijk dan een paar jaar geleden en dat is een positieve ontwikkeling!”

Bekijk het volledige interview van techgirl met Jeanine in de video (video start door te klikken op de foto). Dit artikel en filmpje is een productie van TechGirl en kwam tot stand in samenwerking met Isala.