ISALA

12-11-18

Mijn naam is Linda van der Kamp en ik ben in opleiding tot recoveryverpleegkundige. Ik heb HBO-V gedaan en daarna de opleiding tot dialyseverpleegkundige. Na een aantal jaar op de dialyseafdeling gewerkt te hebben, was ik toe aan verandering. Ik wilde mijn kennis verbreden, was op zoek naar een dynamische en afwisselende afdeling, patiƫnten van alle leeftijden, een zorgvraag van laagcomplex tot hoogcomplex, verschillende specialismen en kortdurende intensieve zorg met technische aspecten. Dit heb ik gevonden op de holding/recovery.In januari 2018 ben ik begonnen met twee maanden voorwerken op de holding/recovery van Isala. In die maanden konden alle nieuwe indrukken die ik opdeed landen… en ja, op zo’n dynamische en afwisselende afdeling zijn dat veel nieuwe indrukken! Niet te vergeten het onthouden van alle namen van iedereen aan wie ik mij minstens drie keer heb voorgesteld. Het ok complex is een groot team en iedereen lijkt op elkaar. ’s Avonds thuis op de bank was het bijkomen. Toch is het fijn om in deze periode te wennen voordat de opleiding start. In maart ben ik gestart met de opleiding. Het theoriegedeelte wordt gegeven door het UMCU.  In de praktijk werk ik op beide locaties (Zwolle en Meppel) van Isala.

Wanneer ik een onderwerp op school heb behandeld, kan ik het in de praktijk gaan toepassen. Op deze manier heb je achtergrondkennis en leer je stapsgewijs. Op de afdeling begin je met overgeplande diensten en gedurende de opleiding is er een ontwikkeling naar meer ingeplande diensten. In het begin voelde dit spannend, maar al snel trok dat gevoel weg. Ik ervaar de holding/recovery als een prettige leeromgeving omdat alle collega’s voor je klaar staan, met je meedenken en er altijd wel iemand in de buurt is. Daarnaast zijn er korte lijntjes met de anesthesiologen, anesthesiemedewerkers, chirurgen en operatieassistentes. Ik heb twee fijne werkbegeleiders die mijn leerproces volgen en waar ik regelmatig mee werk. Het is gaaf om te merken dat je zoveel leert in korte tijd.

De opleiding bevat een aantal stages: hartbewaking, eerste hart long hulp, intensive care, anesthesie en kinderafdeling. Het is leerzaam en interessant om op deze afdelingen mee te lopen. Je krijgt een beter beeld wat er met de patiënt gebeurt en je krijgt de mogelijkheid om je in specifieke handelingen te ontwikkelen. Daarnaast vind ik het een leuke ervaring om meer collega’s te leren kennen.

Elke werkdag trek ik een blauw, niet zo charmant, maar o zo lekker zittend OK pak aan en verstop ik mijn haar onder een paarse muts. Om de boel een beetje op te leuken trek ik mijn Happy Socks aan. Klaar voor een nieuwe leerzame dag!

Linda van der Kamp is als recoveryverpleegkundige in opleiding werkzaam op de OK van Isala.

Regelmatig hebben we vacatures op onze OK’s. Wil je meer weten over werken bij Isala, kijk dan in ons vacatureoverzicht. Ben je geïnteresseerd in achtergrondinformatie, kijk dan op de pagina 'Op en rond de OK'.