ISALA

Ben je minimaal 15 jaar en vind je het leuk om in de schoolvakanties bij Isala te werken? Dan kun je, als wij vacatures hebben, solliciteren op één (of meerdere) van onze vakantiewerkvacatures. Openstaande vacatures staan in ons vacature overzicht vermeld.

Dit varieert van een week tot maximaal 6 weken. Hierbij geldt dat vakantiekrachten van 15 jaar maximaal 4 weken aaneengesloten vakantiewerk mogen verrichten en vakantiekrachten van 16 jaar en ouder dit maximaal 6 weken aaneengesloten mogen doen. Je kunt alleen vakantiewerk doen in de landelijk vastgestelde vakantieperiodes. Voor Isala gelden de periodes van Noord en Midden Nederland.

Je krijgt in principe het minimum(jeugd)loon, tenzij je een gerichte opleiding volgt die aansluit op het vakantiewerk. Dit salaris wordt verhoogd met 8% vakantiebijslag. Een vakantiemedewerker werkt op basis van een oproepcontract, daardoor wordt het salaris een maand later uitbetaald. Als reiskostervergoeding ontvang je, conform de CAO Ziekenhuizen 8 cent per gereisde kilometer, met een maximum van 30 kilometer enkele reis.

Als je bent aangenomen ontvang je een vakantie-overeenkomst. ​In een vakantie-overeenkomst staan de afspraken die de leidinggevende met de vakantiemedewerker heeft gemaakt. Deze overeenkomst krijg je in tweevoud thuisgestuurd. Je mag pas aan het werk als de overeenkomst ondertekend is en je één exemplaar hebt geretourneerd naar de Personeelsadministratie.

Voor iedere beschikbare vakantiebaan stellen we een vacature. Hierin wordt aangegeven wat het werk inhoudt en in welke periode de werkzaamheden moeten worden gedaan. Je kunt dan op de vacature solliciteren. De vacatures staan vermeld in het vacature overzicht.

Leidinggevenden selecteren uit de sollicitanten en nemen met deze kandidaat contact op om verdere afspraken te maken. Er zijn vaak meerdere sollicitanten voor één vakantiebaan. Het kan zijn dat je voor een bepaalde vakantiebaan waarop je hebt gesolliciteerd een afwijzing ontvangt. Je kunt dan gerust nog op een andere vacature solliciteren.